Japanse cheesecake

Japanse cheesecake

Deze Japanse cheesecake is een recept van de Franse sterrenchef Yannick Alléno.

Voor 4 taartjes
  • 180 g melk
  • 260 g Philadelphia
  • 240 g eigeel
  • 4 g zeste van limoen
  • 80 g patisseriebloem (T45)
  • 80 g aardappelzetmeel
  • 530 g eiwit
  • 160 g griessuiker
  • boter
Bereiding
  1. Verwarm de melk met de Philadelphia, voeg het eigeel en de limoenzeste toe. Zeef de bloem en het aardappelzetmeel, roer door het melkmengsel.
  2. Klop het eiwit met de geleidelijk toegevoegde suiker tot meringue. Roer deze voorzichtig door de melkbereiding.
  3. Beboter 4 bakvormpjes, bestrooi met bloem. Vul elke vorm met 400 g van het beslag, bak 1,5 uur op 140°C. Haal uit de vorm en dek de Japanse cheesecake meteen af met keukenfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content