IJs met peperkoek

IJs met peperkoek

Met de ijsmachine maak je een kruidig ijs dat je serveert met stukjes peperkoek.

Voor 8 personen

  • 200 g verkruimelde peperkoek
  • 1/2 kl mengsel voor peperkoek (muskaat, gember, steranijs, kaneel)
  • 1 in tweeën gesneden en uitgeschraapte vanillestok
  • 75 cl melk
  • 5 eigelen
  • 40 g basterdsuiker (cassonade)
  • 30 cl verse room

Voor de afwerking

  • 10 fijne sneetjes peperkoek (2 mm)

Bereiding

  • Doe een paar uur voor u het ijs maakt de peperkoek met het kruidenmengsel en de vanille met de melk in een kookpot en warm 5 min. zacht op zonder koken. Laat trekken.
  • Giet de geparfumeerde melk door een zeef. Maak ze lauwwarm in een kookpot. Klop de eigelen met de basterdsuiker tot het mengsel bleker wordt en voeg het dan toe aan de melk. Zet op zacht vuur en roer voortdurend met een garde of een lepel.
  • Voeg de koude room toe als dit mengsel aan de lepel kleeft (80 °C) en meng goed. Zet 2 uur in de ijskast. Doe het dan 30 min. in de ijsturbine. Dien op met stukjes van de peperkoek die u 25 min. liet drogen in een oven van 120 °C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content