Ingrediënten

voor 4 personen

  • 500 g gekookte kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 50 ml olijfolie
  • 4 eetlepels tahin
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel gemalen karwijzaad
  • 1/2 theelepel sumak
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels water (indien nodig)
  • 1 stronk witlof
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  1. Doe de kikkererwten, knoflook, olijfolie, tahin, het citroensap, de karwij, sumak en het zout en een keukenmachine en meng ze. Schraap de rand van de kom enkele keren schoon en meng alles tot een gladde massa. Voeg indien nodig wat water toe.
  2. Serveer de hummus met de witlof, chilisaus en olijfolie.

TOPTIP! Als groente kun je ook komkommer, bloemkool, wortels, sla of wat er maar te krijgen is nemen.

Uit: Gelukseten, Henrik Ennart & Niklas Ekstedt (Spectrum, € 20,75)