Gevulde kerstomaatjes
14-06-2011, 08:46
Bijgewerkt op: 07-06-2024, 18:50
Voor 4 personen
- 8 rode en 8 gele kerstomaatjes
- 50 g boter
Vulling
- 1 fijngehakte sjalot
- 4 el paneermeel
- 50 g geraspte oude comté- of beaufortkaas
- 5 sprieten fijngehakt bieslook
Bereiding
- Snij de kerstomaatjes open langs de bolle kant zodat ze op de kant waar het steeltje zit hun evenwicht behouden. Verwijder de zaadjes en laat de tomaatjes uitlekken.
- Maak de vulling: fruit 1 fijngehakte sjalot in boter, neem de pan van het vuur en voeg paneermeel en daarna kaas en fijngehakt bieslook toe. Meng alles tot een losse massa.
- Vul de tomaatjes hiermee en verwarm gedurende 10 minuten in de oven op 180°. Laat de gevulde kerstomaatjes voor het serveren even laten afkoelen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier