Geroosterde kip met risotto

kip risotto

Voor 4 personen
  • 1 braadkip van goede kwaliteit, hak de vleugels af
  • 500 g gemengde boschampignons
  • 1/2 citroen, geperst
  • bos peterselie, fijngehakt
  • peper en fleur de sel
  • risotto (met kippenbouillon en parmezaankaas)
  • 75 g boter, scheut olijfolie
  • 2 tenen look, geperst
  • 4 tenen look in de schil, geplet

Bereiding

  1. Fileer de kip in één stuk op het vel: snij het karkas er in zijn geheel uit. Begin met een snede langs de rug en werk volledig rond het karkas, zodat u de kip op het vel in een grote rechthoek overhoudt. Halveer eventueel de borsten om de lege stukken te vullen.Maak een bouillon van karkas en vleugels. Bereid er een risotto mee.
  2. Bak de champignons kort in olijfolie, voeg op het einde look, peper en wat zout toe. Werk af met citroensap en peterselie. Laat afkoelen.
  3. Meng de helft met boter tot een massa. Vorm een worst en rol de kip eromheen tot een rollade. Bind vast met touw en/of tandenstokers. Zorg ervoor dat het kippenvel zowel vlees als vulling afsluit.
  4. Wrijf de rol in met fleur de sel, braad in 25 à 30 minuten krokant in de oven op 200°C. Laat 5 minuten rusten. Snij in schrijven, serveer op warme risotto. Werk af met de rest van de opgewarmde champignons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content