Geroosterde kip met risotto
12-04-2012, 15:27
Bijgewerkt op: 18-09-2023, 15:10
Voor 4 personen
- 1 braadkip van goede kwaliteit, hak de vleugels af
- 500 g gemengde boschampignons
- 1/2 citroen, geperst
- bos peterselie, fijngehakt
- peper en fleur de sel
- risotto (met kippenbouillon en parmezaankaas)
- 75 g boter, scheut olijfolie
- 2 tenen look, geperst
- 4 tenen look in de schil, geplet
Bereiding
- Fileer de kip in één stuk op het vel: snij het karkas er in zijn geheel uit. Begin met een snede langs de rug en werk volledig rond het karkas, zodat u de kip op het vel in een grote rechthoek overhoudt. Halveer eventueel de borsten om de lege stukken te vullen.Maak een bouillon van karkas en vleugels. Bereid er een risotto mee.
- Bak de champignons kort in olijfolie, voeg op het einde look, peper en wat zout toe. Werk af met citroensap en peterselie. Laat afkoelen.
- Meng de helft met boter tot een massa. Vorm een worst en rol de kip eromheen tot een rollade. Bind vast met touw en/of tandenstokers. Zorg ervoor dat het kippenvel zowel vlees als vulling afsluit.
- Wrijf de rol in met fleur de sel, braad in 25 à 30 minuten krokant in de oven op 200°C. Laat 5 minuten rusten. Snij in schrijven, serveer op warme risotto. Werk af met de rest van de opgewarmde champignons.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier