Ingrediënten

Voor 4 à 6 personen

  • 675 g varkenshaas
  • 20 ml Chinese barbecuesaus
  • fijngesnipperde lente-ui

Voor de opgelegde watermeloenschil:

  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 400 g watermeloenschil, zonder de buitenste groene schil
  • 80 ml rijstazijn
  • 1 el vissaus
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs

Bereiding

  1. Verhit de barbecue.
  2. Smeer het varkensvlees rondom gul in met de barbecuesaus en laat 1 uur rusten.
  3. Rooster het vlees dan 30 minuten op de barbecue en draai het vaak om. Laat afkoelen.
  4. Maak intussen de opgelegde watermeloenschil. Breng de suiker met 100 ml water aan de kook en roer zodat de suiker goed oplost. Leg de watermeloenschillen in een hittebestendige mengkom met de azijn, de vissaus en de specerijen. Giet er de hete siroop over, schep om en zet de kom dan in een kom ijswater, zodat het mengsel afkoelt en kan trekken.
  5. Snij het vlees in sneetjes, strooi er lente-ui over en serveer met de opgelegde watermeloen.

TIP

De opgelegde watermeloenschil kan van tevoren worden gemaakt, ze blijft ongeveer 2 weken goed in de koelkast. Het is de perfecte manier om de schillen te verwerken in plaats van ze weg te gooien

Voor 4 à 6 personenVoor de opgelegde watermeloenschil:De opgelegde watermeloenschil kan van tevoren worden gemaakt, ze blijft ongeveer 2 weken goed in de koelkast. Het is de perfecte manier om de schillen te verwerken in plaats van ze weg te gooien