Ingrediënten
- 1/2 espressokopje geconcentreerde koffie
- 150 g pure chocolade (70% cacao)
- 4 eiwitten
- 2 eierdooiers
- 1 pakje lange vingers (boudoirs)
- 2 tassen sterke koffie
- versgemalen peper
Afwerking
- 2 dl room
- chocoladekoffiebonen
Bereiding
- De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain marie smelten.
- De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen.
- Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème.
- Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versier de gepeperde chocoladetaart met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier