Gepeperde chocoladetaart

Ingrediënten
  • 1/2 espressokopje geconcentreerde koffie
  • 150 g pure chocolade (70% cacao)
  • 4 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 1 pakje lange vingers (boudoirs)
  • 2 tassen sterke koffie
  • versgemalen peper
Afwerking
  • 2 dl room
  • chocoladekoffiebonen
Bereiding
  1. De chocolade in stukken breken en in een kom doen. Een half kopje geconcentreerde espresso toevoegen en de chocolade au bain marie smelten.
  2. De eierdooiers een voor een door de lauwe chocolade mengen. Kruiden met versgemalen peper. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door de chocoladecrème spatelen.
  3. Een kleine springvorm (formaat: voor 4 personen) met aluminiumfolie bedekken. De bodem en de randen bekleden met lange vingers, die door de koffie zijn gehaald. De vorm verder vullen met chocoladecrème.
  4. Miniumum 3 uur in de koelkast laten opstijven. Versier de gepeperde chocoladetaart met chocoladekoffiebonen. Koel serveren, eventueel met lobbig geklopte, gesuikerde room.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content