Gelakte aubergine
03-07-2018, 13:36
Bijgewerkt op: 28-08-2023, 15:31
Gelakte aubergine: een van de vele lekkere, zomerse (bij)gerechtjes boordevol groenten van chef Seppe Nobels.
Voor 4 personen
- 3 aubergines
- 7 eetlepels knoflookolie
- 4 eetlepels hoisinsaus
- 4 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel stadshoning
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- fleur de sel
- peper uit de molen
- rozemarijn
- tijm
- bonenkruid
- de zeste van 1 limoen
- de zeste van 1 citroen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Prik de aubergines in met een groot keukenvork. Besprenkel ze met 3 eetlepels knoflookolie. Laat 30 minuten garen in de voorverwarmde oven.
- Snijd de aubergines overlangs in tweeën. Meng de hoisinsaus met de resterende knoflookolie, sojasaus en honing. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
- Smeer de snijkanten van de aubergines in met de lak en bestrooi met sesamzaadjes, fleur de sel en versgemalen peper. Doe er rozemarijn, tijm en bonenkruid op en zet 5 minuten onder een hete ovengrill.
- Strooi wat limoen- en citroenzeste over de gelakte aubergine.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier