Gegrilde sla met ansjovisboter en kip
12-04-2022, 21:00
Bijgewerkt op: 20-09-2023, 19:33
Het is geen caesarsalade, ook geen surf-and-turf, maar een salade met precies de juiste smaken. De o zo dankbare ansjovis is de heerser over deze gegrilde sla met ansjovisboter en kip.
Voor 3 tot 4 personen
- 500 g kippenbillenvlees
- 4 el olijfolie
- 70 g melkerijboter
- 8 gezouten ansjovisfilets
- 2 grote tenen geraspte knoflook
- 2 grote kroppen Romeinse sla of 3 little gems
- 80 g Parmezaanse kaas
- bosje platte peterselie
- zeste van 2 limoenen
- sap van 1 limoen
- zwarte peper van de molen
Bereiding
- Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Zet aan de kant.
- Doe de boter, ansjovis en geraspte knoflook in een steelpan en verwarm de boter op een zacht vuurtje tot wanneer de ansjovis opgelost is.
- Snijd ondertussen de sla doormidden en gril aan beide kanten met de overige 2 el olijfolie.
- Schik de sla op een schaal. Snijd de kip in hapklare stukken en verdeel over de gegrilde sla. Giet het botermengsel erover.
- Rasp er Parmezaanse kaas over, scheur er de peterselie over en werk af met de limoenzeste.
- Pers er als laatste nog het sap van 1 limoen over en kruid met zwarte peper.
Tip: je kunt de gegrilde Romeinse sla of little gem ook vervangen door spitskool in deze salade met kip
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier