Gegrilde sla met ansjovisboter en kip

gegrilde sla
© Diane Hendrikx

Het is geen caesarsalade, ook geen surf-and-turf, maar een salade met precies de juiste smaken. De o zo dankbare ansjovis is de heerser over deze gegrilde sla met ansjovisboter en kip.

Voor 3 tot 4 personen
  • 500 g kippenbillenvlees
  • 4 el olijfolie
  • 70 g melkerijboter
  • 8 gezouten ansjovisfilets
  • 2 grote tenen geraspte knoflook
  • 2 grote kroppen Romeinse sla of 3 little gems
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • bosje platte peterselie
  • zeste van 2 limoenen
  • sap van 1 limoen
  • zwarte peper van de molen
Bereiding
  1. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kip goudbruin. Zet aan de kant.
  2. Doe de boter, ansjovis en geraspte knoflook in een steelpan en verwarm de boter op een zacht vuurtje tot wanneer de ansjovis opgelost is.
  3. Snijd ondertussen de sla doormidden en gril aan beide kanten met de overige 2 el olijfolie.
  4. Schik de sla op een schaal. Snijd de kip in hapklare stukken en verdeel over de gegrilde sla. Giet het botermengsel erover.
  5. Rasp er Parmezaanse kaas over, scheur er de peterselie over en werk af met de limoenzeste.
  6. Pers er als laatste nog het sap van 1 limoen over en kruid met zwarte peper.

Tip: je kunt de gegrilde Romeinse sla of little gem ook vervangen door spitskool in deze salade met kip

Gegrilde sla met ansjovisboter en kip
1

 

2

 

3

 

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content