Gegrilde pompoen met srirachaboter

gegrilde pompoen

Flespompoen is heel geschikt om te grillen. Bijvoorbeeld in dit recept voor gegrilde pompoen met srirachaboterGegrilde pompoen met srirachaboter.

Voor 4 porties
  • 1 butternut (flespompoen)
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • Zout en peper
Voor de srirachaboter
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 el sriracha
  • 1 tl honing
  • 2 snuifjes zout
Bereiding
  1. Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Meng alle ingrediënten voor de boter.
  3. Gril de plakken pompoen 15 à 20 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
  4. Serveer de gegrilde pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.

Tip: strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over de gegrilde pompoen.

Uit: Vega BBQ, Malin Landqvist, uitg. Becht.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content