Gebraden kip met vijgen in rode wijn

kip vijgen

Voor 4 personen
  • 12 gedroogde vijgen
  • 7,5 dl rode wijn
  • 2 snuifjes nootmuskaat
  • 1 kaneelstokje
  • 125 g lichtgezouten boter
  • 1 ui, 200 g kippenlevers
  • 200 g vers spek
  • 12 walnoten
  • 1 teen knoflook
  • 120 g witbrood zonder korst
  • 0,5 dl melk
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1 Bressekip
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Laat tien gedroogde vijgen weken in de rode wijn met een snuifje nootmuskaat en het kaneelstokje.
  3. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  4. Bereid de vulling. Pel de ui en snipper fijn. Snij twee gedroogde vijgen in kleine blokjes. Hak de kippenlevers, het spek en de walnoten fijn. Pers de knoflook. Week het witbrood enkele minuten in de melk. Meng daarna met de voorgaande ingrediënten.
  5. Voeg een snuifje nootmuskaat en de gemalen kaneel toe, kruid royaal met peper en matig met zout.
  6. Vul de kip met dit mengsel en naai de opening dicht met keukengaren. Weeg de gevulde kip om de baktijd te berekenen: 20 minuten per 500 gram. Smeer de kip in met de zachte boter en masseer daarbij goed het vlees.
  7. Leg de gevulde kip in een braadslee en schuif in de oven. Bedruip de kip regelmatig met de baksappen en giet na 1 uur een scheut warm water in de braadslee. Als de kip te snel bruin bakt, kunt u er een vel aluminiumfolie over leggen.
  8. Stoof intussen de geweekte vijgen 30 minuten in de rode wijn.
  9. Serveer de gebraden kip met de vulling en de vijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content