Fagiolata – Piëmontese bonensoep met pasta

Fagiolata
© Getty

Fagiolata, ofwel Piëmontese bonensoep met pasta, vraagt wel even werk, maar ze is toch zó lekker!

Voor 4 personen
  • 1 grote witte ui
  • 150 g tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 500 g verse witte of bruine bonen (cannellini of borlotti, bijvoorbeeld)
  • 1 bosje basilicum
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 stengel selderij
  • 100 g sedanini (dunne penne)
  • versgeraspte parmezaan voor de afwerking
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Pel en hak de ui fijn. Was de tomaten, dompel even in kokend water, ontvel en halveer. Ontpit en snijd de tomaten nadien in blokjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui glazig. Voeg de tomatenblokjes toe en laat afgedekt op een matig vuur meestoven.
  2. Voeg de verse bonen toe en doe er zo veel water bij tot alles goed bedekt is. Laat 30 minuten op een matig vuur sudderen.
  3. Voeg de fijngehakte basilicum, peterselie en selderij toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook, doe er de pasta bij en laat net zo lang koken tot de pasta gaar is. Roer regelmatig.
  4. Breng de bonensoep opnieuw op smaak met een beetje peper en zout. Serveer de Fagiolata bestrooid met Parmezaanse kaas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content