Exotisch fruit met gelei van hibiscus en Campari-sorbet
13-12-2012, 11:36
Bijgewerkt op: 16-06-2024, 12:30
Exotisch fruit met gelei van hibiscus en camparisorbet is een recept van Philippe Serruys van sterrenrestaurant Den Gouden Harynck.
Campari–sorbet
- 600 g water
- 175 g suiker
- 150 g trimoline
- 3 g stabilisator
- 250 g pulp van banaan
- 250 g pulp van ananas
- 250 g pulp van passievrucht
- 250 g pulp van bloedsinaasappel
- 11 cl Campari
Hibiscusgelei
- 500 g water
- 200 g suiker
- 20 g gedroogde hibiscus
- 4 blaadjes gelatine
Coulis van exotisch fruit
- 200 g water
- 150 g suiker
- 350 g puree van exotische vruchten
- 250 g puree van litchee
- xantana
- brunoise van papaya en mango.
Bereiding
- Kook de suikersiroop en meng daarna de vruchtenpuree en Campari erbij. Draai in de ijsturbine.
- Kook het water met de suiker op. Laat de hibiscus trekken en voeg de geweekte gelatine toe. Laat dit stollen in de koelkast.
- Kook de suikersiroop en voeg de vruchtenpuree toe. Mix het geheel met wat Xantana.
- Vul een tumbler glas met wat gelei. Daarover mag de brunoise van papaya en mango. Bedek met opgeschuimde vruchtencoulis. Schik er tenslotte bovenop een mooie quenelle Campari-sorbet. Garneer met granaatappelpitjes en een krokantje.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier