Exotisch fruit met gelei van hibiscus en Campari-sorbet

Exotisch fruit met gelei van hibiscus en Campari-sorbet
© Getty

Exotisch fruit met gelei van hibiscus en camparisorbet is een recept van Philippe Serruys van sterrenrestaurant Den Gouden Harynck.

Camparisorbet
  • 600 g water
  • 175 g suiker
  • 150 g trimoline
  • 3 g stabilisator
  • 250 g pulp van banaan
  • 250 g pulp van ananas
  • 250 g pulp van passievrucht
  • 250 g pulp van bloedsinaasappel
  • 11 cl Campari
Hibiscusgelei
  • 500 g water
  • 200 g suiker
  • 20 g gedroogde hibiscus
  • 4 blaadjes gelatine
Coulis van exotisch fruit
  • 200 g water
  • 150 g suiker
  • 350 g puree van exotische vruchten
  • 250 g puree van litchee
  • xantana
  • brunoise van papaya en mango.
Bereiding
  1. Kook de suikersiroop en meng daarna de vruchtenpuree en Campari erbij. Draai in de ijsturbine.
  2. Kook het water met de suiker op. Laat de hibiscus trekken en voeg de geweekte gelatine toe. Laat dit stollen in de koelkast.
  3. Kook de suikersiroop en voeg de vruchtenpuree toe. Mix het geheel met wat Xantana.
  4. Vul een tumbler glas met wat gelei. Daarover mag de brunoise van papaya en mango. Bedek met opgeschuimde vruchtencoulis. Schik er tenslotte bovenop een mooie quenelle Campari-sorbet. Garneer met granaatappelpitjes en een krokantje.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content