Escalivada Catalana
10-06-2011, 11:18
Bijgewerkt op: 19-05-2024, 13:01
Escalivada Catalana is een typisch gerecht uit Catalonië met geroosterde paprika, ui en aubergines. Oorspronkelijk werden de groenten boven houtskool geroosterd. Soms gaan er ook gebakken aardappelen en vis bij, zoals stokvis of – in dit geval – tonijn.
Voor 4 personen
- 750 g rode paprika’s
- 500 g uien ongeschild
- 750 g aubergines
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- zout
- stukjes gebakken tonijn of stokvis
Bereiding
- De oven voorverwarmen tot 180° C. De groenten wassen, in een braadslede leggen en 1 uur in de oven zetten. De slede met de gare groenten uit de oven halen en 10 minuten afdekken met een vaatdoek.
- Het verschrompelde vel van de paprika’s trekken. De zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in repen snijden. Het vel van de aubergines halen en ook deze groente in repen snijden. De uien schillen en in grove stukken snijden.
- De groenten over borden verdelen, kruiden met zout en geperste knoflook en besprenkelen met olijfolie van koude persing. Indien gewenst de escalivada Catalana bestrooien met stukjes tonijn of stokvis.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier