Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 gele courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • versgemalen peper en zout
  • 4 el olijfolie
  • 1 meloen (Galia)
  • 2 takjes peterselie
  • 3 el witte balsamicoazijn
  • 100 g geitenkaas (stronkje)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de courgettes en snij ze eerst in de breedte en dan in de lengte in tweeën. Snij de stukken courgette nu in de lengte in sneden en leg ze in een mengkom.
  3. Pel de knoflook, plet hem met de hand en leg ook in de kom. Kruid met peper en zout en meng met 2 eetlepels olijfolie. Verdeel over de bakplaat en rooster 10 à 12 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
  4. Snij de meloen in tweeën en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Was en droog de peterselie en hak de blaadjes grof. Verdeel de meloenblokjes en de sneden courgette over de borden. Meng de balsamicoazijn met de rest van de olie en de fijngehakte peterselie. Kruid licht met zout en nappeer er de groenten mee. Snij de geitenkaas in sneetjes en leg er op elk bord een. Werk net voor het serveren af met een draai van de pepermolen.
Voor 4 personen