Confituur van appelen en rabarber
20-09-2011, 15:16
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:04
Combineer rabarber met zure appelen en maak er een frisse confituur van. Lekker op de boterham.
Combineer rabarber met zure appelen en maak er een frisse confituur van. Lekker op de boterham.
Voor 9 potjes
- 1,8 kg gesneden rabarber (stukjes 4 cm)
- 1,2 kg gesneden stevige jonagold appelen (blokjes 2 x 2 cm)
- 1,5 kg confituursuiker
- sap van 1,5 citroen
- 60 g pectine
Bereiding
1. Doe het gesneden fruit, confituursuiker en citroen samen in een ruime pot met dikke bodem. Roer enkele keren om en breng aan de kook. Roer ook tijdens het koken een paar keer om.
2. Controleer de dikte van de confituur en voeg na een tiental minuten de pectine toe. Laat nog één minuut al roerend doorkoken. Vul de confituurpotjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier