Chocoladetruffels met versgeraspte kokosnoot en rum
Er gaat niets boven zelfgemaakte truffels. Je kiest de chocolade en de afwerking volgens je eigen smaak.
Voor 4 tot 8 (of ongeveer 30 stuks):
160 g donkere chocolade
1,1 dl volle melk
3 el bruine rum
150 g zachte boter (op kamertemperatuur)
versgeraspte kokosnoot
Maak eerst de ganache. Dit is een opgesteven mengsel van gesmolten chocolade en boter. Smelt daarvoor de chocolade in de melk en roer goed onder elkaar. Haal onmiddellijk van het vuur wanneer alle chocolade gesmolten is en roer eerst de rum en daarna de boter in klontjes eronder, tot die allemaal gesmolten zijn. Laat gedurende 1 tot 2 uur afkoelen en halfhard worden in de ijskast.
Vorm met de handen onregelmatige truffels van de ganache en wentel ze in versgeraspte kokosnoot. Laat nadien opstijven in de ijskast.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier