Voor het ijs
- 250 g melk
- 200 g room
- 5 dooiers
- 150 g melkconfituur (dulce de leche)
- 50 g suiker
Chocoladebrownie
- 145 g chocoladecallets 70%
- 260 g boter
- 4 eieren
- 140 g bloem
- 125 g gehakte amandelen
Sinaasappelcrème
- 150 g room
- 100 g sinaasappelsap
- 50 g suiker
- 60 g dooiers
Crumble
- 70 g amandelpoeder
- 130 g bloem
- 35 g cassonade
- 20 g bloemsuiker
- 85 g boter
- bladerdeeg
- suikerwater met citroen
- 1 sinaasappel
Bereiding
- Brownies: chocoladecallets laten smelten op een zacht vuurtje. Boter op kamertemperatuur in de mixer/blender wit laten kloppen. Dan de eieren toevoegen. Als alles goed gemengd is de suiker erbij doen. Daarna verder met de hand de bloem erbij mengen. Voeg de amandelen en de gesmolten chocolade toe. Verwarm de oven op 200°C. Het deeg uitstrijken op ongeveer 2 cm dikte en laten bakken gedurende 30 min
- Sinaasappelroom: een crème anglaise maken. Het sinaasappelsap bij de suiker roeren en zo op de gebruikelijke wijze een crème anglaise maken.
- IJs: een klassieke crème maken met de melkconfituur en tot ijsroom draaien.
- De brunoise van peertjes wordt gekookt in suikerwater en citroen, gemengd met geraspte sinaasappelschil.
- Dresseren: streepje melkconfituur, streepje sinaasappelcrème, stukje chocoladebrownie met stukjes peer erop en wat nootjes, een bolletje ijs en een stokje gemaakt van bladerdeeg en suiker.
Recept: Peter Coucquyt
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier