Chocolade met coulis van vanillesaus, peperkoek en frambozenijs
Voor 4:
Voor 4:
Cake:
200 g pure chocolade (Noir de Noir, Côte d’Or)
150 g boter,125 g zelfrijzende bloem
100 g bruine suiker
3 eieren
4 aluminium cakevormpjes (wegwerp)
Vanillesaus:
1 eierdooier
2 dl melk
1 vanillestok
40 g suiker
4 bolletjes frambozenijs
4 sneetjes peperkoek
Verwarm de oven op 180°C. Vet de vormpjes en bestrooi met bloem. Laat chocolade met boter op zacht vuur smelten. Zeef de bloem en meng met de suiker. Klop de eieren in 10 minuten luchtig en lichtgeel.
Voeg eerst het bloemmengsel toe en vervolgens de chocolade met boter. Meng tot een luchtige massa. Verdeel over de vormpjes. Bak 10 à 12 minuten, dan zijn de cakes gaar en is de kern nog vloeibaar.
Snij het vanillestokje open en laat trekken in melk op laag vuur (minstens enkele uren). Neem het stokje uit de melk, verwijder het laatste merg. Voeg bij de melk en breng aan de kook. Klop de dooiers met de suiker los. Voeg de melk bij de dooiers en klop door. Warm kort en zacht, al roerend met een houten lepel, op.
Bak de peperkoek aan beide kanten krokant. Serveer de cake met saus, peperkoek en frambozenijs.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier