Caponata van rode biet met feta en granaatappel

Caponata is één van de iconische gerechten van Sicilië, ook lekker met rode biet, feta en granaatappel.

Voor 8 personen
  • 1 kg voorgekookte rode bieten
  • 2 stengels groene selderij
  • 2 grote sjalotten
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 1 granaatappel
Vinaigrette:
  • 1 teen knoflook
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 1 bosje koriander
  • 1,5 dl olijfolie
  • 6 el rodewijnazijn
Bereiding
  1. Maak eerst de vinaigrette: mix alle ingrediënten tot een homogene emulsie in de blender.
  2. Snijd de rode bieten in blokjes en meng met de vinaigrette. Snijd de selderij en sjalot in blokjes en schep onder de bieten.
  3. Doe de caponata in een kom en verkruimel er de feta over. Werk af met granaatappelpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content