
Caponata van rode biet met feta en granaatappel
22-12-2011, 15:19
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:55
Caponata is één van de iconische gerechten van Sicilië.
Caponata is één van de iconische gerechten van Sicilië.
Voor 8 personen
1 kg voorgekookte rode bieten
2 stengels groene selderij
2 grote sjalotten
200 g feta, verkruimeld
1 granaatappel
Voor de vinaigrette:
1 teen knoflook
geraspte schil van 1/2 sinaasappel
1 bosje koriander
1,5 dl olijfolie
6 el rodewijnazijn
Bereiding
1. Maak eerst de vinaigrette: mix alle ingrediënten tot een homogene emulsie in de blender.
2. Snijd de rode bieten in blokjes en meng met de vinaigrette. Snijd de selderij en sjalot in blokjes en schep onder de bieten.
3. Doe de salade in een kom en verkruimel er de feta over. Werk af met granaatappelpitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier