Caponata van rode biet met feta en granaatappel

82d2a2cb4f30d413e8f5d5304ebc817d

Caponata is één van de iconische gerechten van Sicilië.

Caponata is één van de iconische gerechten van Sicilië.

Voor 8 personen

1 kg voorgekookte rode bieten

2 stengels groene selderij

2 grote sjalotten

200 g feta, verkruimeld

1 granaatappel

Voor de vinaigrette:

1 teen knoflook

geraspte schil van 1/2 sinaasappel

1 bosje koriander

1,5 dl olijfolie

6 el rodewijnazijn

Bereiding

1. Maak eerst de vinaigrette: mix alle ingrediënten tot een homogene emulsie in de blender.

2. Snijd de rode bieten in blokjes en meng met de vinaigrette. Snijd de selderij en sjalot in blokjes en schep onder de bieten.

3. Doe de salade in een kom en verkruimel er de feta over. Werk af met granaatappelpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content