Burrata met zoet-zoute paddenstoelen en roggetoast
04-11-2022, 09:34
Bijgewerkt op: 20-07-2024, 18:26
De zoet-zoute paddenstoelen hebben een sterke smaak, maar de frisse en romige burrata brengt alles helemaal in evenwicht. Het zurige en krokante roggebrood zorgt voor de perfecte bite.
Ingrediënten
- handvol zwarte ontpitte olijven
- stuk roggebrood
- 250 g diverse paddenstoelen en shiitake
- 2 el sojasaus
- 2 kl honing
- 2 el balsamicoazijn
- 1 burrata
- olijfolie
- peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de olijven.
- Snijd flinterdunne plakken van het roggebrood. Leg de plakken op een bakplaat en rooster goudbruin in de oven. Breek het brood daarna in kleinere stukken.
- Verhit een scheutje olijfolie en bak de paddenstoelen kort en op een hoog vuur gaar. Voeg de sojasaus, de honing en de balsamicoazijn toe en laat karamelliseren.
- Kruid met peper. Meng met de olijven en laat kort afkoelen. Serveer de burrata met de paddenstoelen en de toast.
Recept uit ‘WNTRLUST’ – Wout Hendrickx (foodfotograaf), Debby De Mangelaere (styliste) en Elise Van de Poele (bedenker van recepten)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier