Bruschetta met basilicumtomaatjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 6 kerstomaten
  • 2 eetlepels gedroogde tomaten
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 1 lookteentje
  • 8 dikke sneden brood (ciabatta, boerenbrood of stokbrood)
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snijd de tomaten in 4, en hak de gedroogde tomaten fijn. Breng op smaak met peper en zout en doe er 1 kl olijfolie bij. Voeg er de basilicum aan toe en meng alle ingrediënten door mekaar.
  3. Snijd het lookteentje in 2 en wrijf daarmee de sneden brood in. Olie de sneetjes in met de resterende olijfolie. Leg het brood op de ovenplaat en laat 2 minuten roosteren in de warme oven.
  4. Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes en serveer onmiddellijk.

Tip: lekker met een gemengde sla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content