Bruschetta met basilicumtomaatjes
09-06-2011, 11:42
Bijgewerkt op: 07-06-2024, 17:01
Voor 4 personen
- 6 kerstomaten
- 2 eetlepels gedroogde tomaten
- peper en zout
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el fijngehakte basilicum
- 1 lookteentje
- 8 dikke sneden brood (ciabatta, boerenbrood of stokbrood)
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snijd de tomaten in 4, en hak de gedroogde tomaten fijn. Breng op smaak met peper en zout en doe er 1 kl olijfolie bij. Voeg er de basilicum aan toe en meng alle ingrediënten door mekaar.
- Snijd het lookteentje in 2 en wrijf daarmee de sneden brood in. Olie de sneetjes in met de resterende olijfolie. Leg het brood op de ovenplaat en laat 2 minuten roosteren in de warme oven.
- Verdeel het tomatenmengsel over de sneetjes en serveer onmiddellijk.
Tip: lekker met een gemengde sla.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier