Brownie met vanillesaus

Chocolate brownie with ice cream – a classic American dessert. © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Een brownie kun je mooi presenteren met een muntblaadje en een rode vrucht als decoratie.

Een brownie kun je mooi presenteren met een muntblaadje en een rode vrucht als decoratie.

Voor 6 personen

Voor de brownie:

200 g chocolade

3 eieren op kamertemperatuur

150 g margarine

50 g tarwemeel

150 g rietsuiker

125 g chocoladedruppels

snuifje kaneel

1/2 tl gedroogde gist

zout

Voor de vanillesaus:

2 dl melk

1/2 tl vanillebloem

1/2 tl maïszetmeel

1 eierdooier

1 vanillestok

1 zakje vanillesuiker

eventueel nog wat extra rietsuiker

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng boter, suiker, kaneel en zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een mousse. Spatel daar het tarwemeel en de gist door. Voeg de gesmolten chocolade en de chocoladedruppels toe. Giet het beslag in een met boter ingesmeerde cakevorm en zet de brownie 30 minuten in de oven.

2. Laat ondertussen 1,5 dl melk samen met een vanillestokje koken. Klop de overige 1/2 dl melk met de eierdooier, maïzena en vanillebloem. Neem de melk van het vuur en voeg het mengsel met de vanillebloem al roerend toe. Haal de brownie uit de vorm en snijd in schijven.

3. Presenteer met de vanillesaus en versier met een muntblaadje en een aardbei of andere vrucht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content