Brownie met vanillesaus
Een brownie kun je mooi presenteren met een muntblaadje en een rode vrucht als decoratie.
Een brownie kun je mooi presenteren met een muntblaadje en een rode vrucht als decoratie.
Voor 6 personen
Voor de brownie:
200 g chocolade
3 eieren op kamertemperatuur
150 g margarine
50 g tarwemeel
150 g rietsuiker
125 g chocoladedruppels
snuifje kaneel
1/2 tl gedroogde gist
zout
Voor de vanillesaus:
2 dl melk
1/2 tl vanillebloem
1/2 tl maïszetmeel
1 eierdooier
1 vanillestok
1 zakje vanillesuiker
eventueel nog wat extra rietsuiker
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng boter, suiker, kaneel en zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een mousse. Spatel daar het tarwemeel en de gist door. Voeg de gesmolten chocolade en de chocoladedruppels toe. Giet het beslag in een met boter ingesmeerde cakevorm en zet de brownie 30 minuten in de oven.
2. Laat ondertussen 1,5 dl melk samen met een vanillestokje koken. Klop de overige 1/2 dl melk met de eierdooier, maïzena en vanillebloem. Neem de melk van het vuur en voeg het mengsel met de vanillebloem al roerend toe. Haal de brownie uit de vorm en snijd in schijven.
3. Presenteer met de vanillesaus en versier met een muntblaadje en een aardbei of andere vrucht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier