Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 hoeveelheid broccolideeg
  • 50 g parmezaan, fijngeraspt
  • 300 g cherrytomaten, doormidden gescheurd, pitjes eruit geknepen
  • handje oreganoblaadjes
  • olijfolie extra vergine, om te besprenkelen
  • 2 bollen verse mozzarella van 125 g, in stukjes gescheurd
  • basilicumblaadjes, voor erbij
  • fijngeraspte parmezaan, extra, om te bestrooien (naar keuze)

Voor het broccolideeg:

  • 600 g broccoliroosjes (ongeveer 2 stronken), grofgesneden
  • 90 g amandelmeel
  • 25 g parmezaan, fijngeraspt
  • 3 eieren
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper

Bereiding

Maal de broccoliroosjes met steeds een handje tegelijk in een foodprocessor fijn en schep in een grote schaal. Voeg het amandelmeel, de parmezaan, eieren en zout en peper toe aan de broccoli en schep alles goed door elkaar tot een samenhangend deeg.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed twee ronde ovenplaten van 30 cm met bakpapier.

Verdeel het deeg in tweeen en druk elke helft uit op een ronde ovenplaat zodat je 2 pizzabodems van 28 cm hebt. Bak deze bodems 20 minuten in de oven tot ze stevig en licht goudbruin van kleur zijn.

Bestrooi de bodems met parmezaan en leg hier de tomaten en oregano op. Besprenkel met wat olie. Zet de pizza's terug in de oven en bak nog 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Garneer de warme pizza's met de mozzarella, bestrooi met de basilicum en extra parmezaan en dien op.