Bloemkoolvelouté met granaatappel
18-04-2018, 14:56
Bijgewerkt op: 26-11-2023, 12:05
Deze bloemkoolvelouté met granaatappel is een smeuïge zachte soep die je pimpt met granaatappelpitten.
Voor 4 personen
- 1 bloemkool
- 1 el boter
- 15 cl room
- 1 snuifje verse nootmuskaat
- 1/2 granaatappel
- truffelolie voor de afwerking
Bereiding
- Was de bloemkool en verdeel in roosjes. Kook 15 à 20 minuten in kokend gezouten water. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de bloemkool met 50 cl kookvocht.
- Roer de boter en de room door de soep. Breng al roerend aan de kook en haal de bloemkoolvelouté van het vuur. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
- Haal de pitten uit de granaatappel. Schep de bloemkoolvelouté in koppen, druppel er wat truffelolie over en werk af met de granaatappelpitten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier