Voor 4:

1/2 rodekool, boter, 1 fijngesnipperde kleine ui, 3 el azijn, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), peper en zout, 1 stoofappel, 2 el suiker, 4 bloedworsten, aardappelpuree

Bereidingswijze:

Snij de rodekool in reepjes, stoof deze in boter met de ui en bevochtig met een scheutje water. Voeg de azijn en het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout. Dek af en laat 1 u. op een zacht vuur garen. Schil de appel en snij in blokjes. Voeg samen met de suiker toe aan de rodekool wanneer die voor drie vierde gaar is. Laat verder langzaam garen.

Snij de bloedworsten in de lengte in tweeën en bak ze net gaar in boter. Serveer met de rodekool en geef er aardappelpuree bij.

Voor 4: 1/2 rodekool, boter, 1 fijngesnipperde kleine ui, 3 el azijn, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), peper en zout, 1 stoofappel, 2 el suiker, 4 bloedworsten, aardappelpureeBereidingswijze:Snij de rodekool in reepjes, stoof deze in boter met de ui en bevochtig met een scheutje water. Voeg de azijn en het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout. Dek af en laat 1 u. op een zacht vuur garen. Schil de appel en snij in blokjes. Voeg samen met de suiker toe aan de rodekool wanneer die voor drie vierde gaar is. Laat verder langzaam garen.Snij de bloedworsten in de lengte in tweeën en bak ze net gaar in boter. Serveer met de rodekool en geef er aardappelpuree bij.