Bloedworst met rode kool

4413009

Rodekool met appel en bloedworst is een klassieke combinatie die altijd lekker is. En gezond.

Rodekool met appel en bloedworst is een klassieke combinatie die altijd lekker is. En gezond.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 rodekool
  • boter
  • 1 fijngesnipperde kleine ui
  • 3 el azijn
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • peper en zout
  • 1 stoofappel
  • 2 el suiker
  • 4 bloedworsten
  • aardappelpuree

Bereiding:

1. Snijd de rodekool in reepjes, stoof deze in boter met de ui en bevochtig met een scheutje water. Voeg de azijn en het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout. Dek af en laat 1 uur op een zacht vuur garen.

2. Schil de appel en snijd in blokjes. Voeg samen met de suiker toe aan de rodekool wanneer die voor drie vierde gaar is. Laat verder langzaam garen.

3. Snijd de bloedworsten in de lengte in tweeën en bak ze net gaar in boter. Serveer met de rodekool en geef er aardappelpuree bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content