Blini’s met kaviaar en gerookte zalm

blini's kaviaar
© Getty

Blini’s met kaviaar en gerookte zalm zijn een uitgebreide aperitiefhap. Je kunt ze ook aan tafel serveren als een eerste voorgerecht.

Voor 6 personen
  • 75 g kaviaar
  • 1 potje zure room
  • 12 vrij kleine plakjes gerookte zalm
Blini’s
  • 4 dl melk
  • 15 g verse gist
  • 250 g tarwebloem
  • 100 g boekweitbloem
  • 3 eieren
  • een snuifje zout
  • 50 g gesmolten boter
  • olie om te bakken
Bereiding
  1. Los de gist op in een beetje warme melk. Meng de twee bloemsoorten, breek er de eieren in en voeg het zout toe. Voeg beetje bij beetje de opgeloste gist en de rest van de melk toe en roer alles tot een glad beslag. Voeg daarna de gesmolten boter toe, dek het beslag af met een doek en laat het 2 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Bak van het beslag pannenkoekjes in een kleine koekenpan en houd ze warm. Serveer de pannenkoekjes dampend warm op een schaal. Geef er apart de kaviaar, de licht opgeklopte zure room en de gerookte zalm bij. Iedere gast belegt zijn blini’s met een garnituur naar keuze.

Tip

Blini’s kunnen dienen als een uitgebreide aperitiefhap. Je kunt ze ook aan tafel serveren als een eerste voorgerecht.

De kaviaar kun je uiteraard vervangen door zalm- of lompviseitjes. Of serveer de blini’s zonder zalm met vegan kaviaar voor een veggie versie.

In de meeste supermarkten vind je ook kant-en-klare blini’s die je alleen moet opwarmen.

Andere mogelijke garnituren: reepjes gerookte haring of forel, veenbessen (even open laten koken), takjes dille, gebakken paddestoelen…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content