Bietensoep met venkelzaad en mierikswortel

Een gladde bietensoep die koud wordt gegeten, afgewerkt met yoghurt, radijzen, augurken en dille. Kortom, een smaakbommetje.

Voor 4 personen
  • 1 kl venkelzaad
  • 400 g gekookte en geschilde rode bieten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 2 volle theelepels mierikswortel
  • 3 el sherryazijn
  • 3 el olijfolie
  • 4 dl water
Voor de afwerking:
  • 4 el natuurlijke yoghurt
  • 4 radijzen
  • 4 augurken
  • enkele takjes dille
Bereiding
  1. Rooster het venkelzaad in een droge pan en maal het fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes. Hak de rode ui en knoflook fijn.
  2. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg.
  3. Snijd de radijzen en augurken in dunne plakjes en verwijder de taaie takjes van de dille.
  4. Verdeel de bietensoep over vier borden of kommen en werk af met de yoghurt, radijzen, augurken en dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content