Bietensoep met venkelzaad en mierikswortel
10-06-2011, 12:02
Bijgewerkt op: 01-02-2024, 20:13
Een gladde bietensoep die koud wordt gegeten, afgewerkt met yoghurt, radijzen, augurken en dille. Kortom, een smaakbommetje.
Voor 4 personen
- 1 kl venkelzaad
- 400 g gekookte en geschilde rode bieten
- 1 teen knoflook
- 1/2 rode ui
- 2 volle theelepels mierikswortel
- 3 el sherryazijn
- 3 el olijfolie
- 4 dl water
Voor de afwerking:
- 4 el natuurlijke yoghurt
- 4 radijzen
- 4 augurken
- enkele takjes dille
Bereiding
- Rooster het venkelzaad in een droge pan en maal het fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes. Hak de rode ui en knoflook fijn.
- Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg.
- Snijd de radijzen en augurken in dunne plakjes en verwijder de taaie takjes van de dille.
- Verdeel de bietensoep over vier borden of kommen en werk af met de yoghurt, radijzen, augurken en dille.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier