Bietensoep met venkelzaad en mierikswortel

Sliced Beetroot, elevated view © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een gladde soep die koud wordt gegeten en afgewerkt met yoghurt, radijzen, augurken en dille. Kortom, een smaakbommetje.

Een gladde soep die koud wordt gegeten en afgewerkt met yoghurt, radijzen, augurken en dille. Kortom, een smaakbommetje.

Voor 4 personen

1 theelepel venkelzaad

400 gram gekookte en geschilde rode bieten

1 teen knoflook

1/2 rode ui

2 volle theelepels mierikswortel

3 el sherryazijn

3 el olijfolie

4 dl water

Voor de afwerking:

4 el natuurlijke yoghurt

4 radijzen

4 augurken

enkele takjes dille

Bereiding

1. Rooster het venkelzaad in een droge pan en maal het fijn. Snijd de bieten in kleine blokjes. Hak de rode ui en knoflook fijn.

2. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en zet koel weg.

3. Snijd de radijzen en augurken in dunne plakjes en verwijder de taaie takjes van de dille.

4. Verdeel de soep over vier borden of kommen en werk af met de yoghurt, radijzen, augurken en dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content