Bellini van rabarber met kardemom
01-08-2018, 14:11
Bijgewerkt op: 07-12-2023, 12:09
Helemaal in het seizoen: een bellini van rabarber met kardemom.
Voor 6 cocktails
- 300 g rabarber
- 2 kardemompeulen
- 50 ml water
- 75 g suiker
- 1 fles prosecco
Bereiding
- Was de rabarber, snij in stukken. Kneus de kardemomzaadjes fijn in een vijzel, doe ze met de rabarber, water en suiker in een sauspannetje. Laat op laag vuur 10 à 15 min. pruttelen tot de rabarber zacht is en het suikerwater stroperig.
- Mix met een staafmixer tot fijne puree. Laat afkoelen en laat in de koelkast volledig koud worden.
- Vul 6 champagneglazen met 2 eetlepels rabarbermoes, vul verder aan met ijskoude prosecco. Roer met een lange lepel en dien de bellini van rabarber onmiddellijk op.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier