Appelbeignets met bier
29-08-2013, 09:25
Bijgewerkt op: 31-07-2023, 15:37
Voor 25 à 30 beignets
- 250 g bakmeel
- 5 g zout
- 2 eieren
- 3 el druivenpitten
- 25 cl hoog gistend bier
- 3 à 4 eiwitten
- 4 stevige appels
- poedersuiker voor de afwerking
Bereiding
1. Meng de ingrediënten behalve eiwit en appels zonder klonteren in een grote kom. Dek af met een doek en laat 1 uur staan. Roer er vervolgens de geklopte eiwitten door.
2. Snijd de uitgeboorde appels in plakjes van 3 mm dik. Dompel de appelschijfjes een voor een in het beslag en bak ze op 170 °C in de olie. Dep af en bestrooi met fijne poedersuiker voor je ze opdient.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier