Voor 4 personen:
5-6 dl druivensap (of appel-kersensap)
kruidenmengeling voor warme wijn (of kruidnagel, kaneel, vanille, gedroogde sinaasappelschil…)
8-10 g agar-agarpoeder (in dieetwinkels)
100 g bosaardbeien (of frambozen)
Verwarm het fruitsap met de kruidenmengeling (in een builtje of infusiezakje). Breng aan de kook en laat 5 tot 10 minuten trekken, afhankelijk van de hoeveelheid kruiden. Haal de kruiden eruit, verwarm het fruitsap tot 90°C en strooi er de agar-agar in. Roer goed. Giet dan in vier borden een laagje van het mengsel (ongeveer 5 mm dik). Schik de aardbeien erbovenop en laat het mengsel opstijven in de koelkast. Omdat agar-agar bindt op 80°C, zal dat niet lang duren.
Men kan dit ‘dieettoetje’ zo opdienen of de gelatinepudding in blokjes snijden en serveren als garnituur bij ijs of sorbet.