Honing en sorbet van aardbeien
10-06-2011, 09:32
Bijgewerkt op: 05-06-2024, 19:50
Honing en sorbet van aardbeien: klaar in 50 minuten.
Voor 4 personen
- 150 acaciahoning
- 2 kleine vanillepeulen
- 400 g stevige aardbeien
- 150 g frambozen
Sorbet
- 650 gram aardbeien
- 1/2 eetlepel citroensap
- 150 gram suiker S2
Bereiding
- Meng voor de sorbet alle ingrediënten en mix fijn. Draai tot een sorbet in de ijsmachine en zet in de diepvriezer.
- Verwarm de honing zachtjes in een pan met dikke bodem. Snij de vanillepeulen in de lengte in twee en haal er met een mesje het merg uit. Doe bij de honing en laat enkele minuten trekken. Zorg ervoor dat de honing niet kookt, anders gaan alle voedingsstoffen verloren.
- Snij de aardbeien in twee, de grootste exemplaren in vier en doe ze bij de warme honing. Roer voorzichtig onder elkaar met een houten lepel en laat zachtjes doorwarmen. Na enkele minuten zullen de aardbeien hun sap vrijgeven en de honing rood kleuren.
- Voeg op het einde enkele frambozen toe en dien op in diepe borden. Versier met de vanillepeulen en geef er de sorbet van aardbeien bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier