Aardappelsalade met kerstomaten, rode ui en ansjovis
09-06-2011, 13:01
Bijgewerkt op: 07-06-2024, 17:38
Voor 4 personen
- 600 g vastkokende aardappelen
- 600 g kerstomaten
- 1 rode ui
- 4 el groentebouillon
- 4 el witte balsamicoazijn
- 5 el druivenpitolie
- een snuifje gemalen karwijzaad
- 100 g ansjovisfilets
- peper van de molen en zeezout
Bereiding
- Was en stoom de aardappelen in ca. 30 min. gaar. Laat afkoelen, schil en snij de aardappelen in plakjes. Was en snij de kerstomaten in vieren. Schil en snij de ui in ringen.
- Verwarm de bouillon licht met de balsamicoazijn, giet over de aardappelen en tomaten. Vermeng in een schaal. Laat 10 minuten trekken. Roer er dan de uiringen en olie onder, breng op smaak met karwijzaad, peper en een beetje zout.
- Verdeel de aardappelsalade over 4 kommetjes, schik er de ansjovis op en serveer.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier