Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
27-10-2011, 11:52
Bijgewerkt op: 21-10-2023, 18:02
Dit attractieve gerecht heeft alle troeven Je maakt het snel klaar, het is gezond en de kids vinden deze aardappelpuree en kippenhamburger erg lekker.
Voor 8 personen
- 1 kg aardappelen
- 100 g boter
- 2,5 dl melk
- nootmuskaat
- peper en zout
- 1 wortel, in dunne schijfjes
- 250 g verse of diepgevroren erwtjes
- 2 verse suikermaiskolven
- 500 g kip- of kalkoengehakt
- 1 sjalot
- 1 ei
- broodkruim
- 8 hoge cilinders ±7 cm doorsnede
- olie om in te vetten
- 250 g snijbonen
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar, pureer ze, doe er de gesmolten boter en lauwwarme melk bij, breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat en peper en zout.
- Kook de erwten kort en spoel onder ijskoud water. Snijd de geschilde wortel in schijfjes en kook deze beetgaar.
- Meng de erwtjes door de aardappelpuree. Vul de ingevette cilinders met puree. Schik op elk torentje de wortelschijfjes.
- Snijd de maiskorrels van de kolven. Stoof een versnipperde sjalot in boter en olie, doe er de maiskorrels bij en laat alles al roerend beetgaar stoven.
- Meng het gehakt, het ei, broodkruim, peper, zout en de maiskorrels. Vorm er 8 platte schijven mee. Bak deze in boter en olie gaar. Serveer de kippenhamburger met de aardappelpuree en de versneden, in boter gestoofde snijbonen.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier