Aardappelgalet met tartaar van ossenhaas

7493893

In het tweede seizoen van ‘Z-Mastercooks’ stelde Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Bert Meeuwis (Restaurant Slagmolen, Opglabbeek)

In het tweede seizoen van ‘Z-Mastercooks’ stelt Kanaal Z je voor aan een nieuwe lading Belgische chefs. Dit is het recept van Bert Meeuwis (Restaurant Slagmolen, Opglabbeek)

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 400 g ossenhaas Black Angus
  • 1 el kappers
  • 1/2 el gehakte sjalot
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el verse mayonaise
  • geutje worcestershiresauce
  • peper & zout
  • 4 aardappelgaletjes
  • 80 g Belgische oscietra kaviaar
  • 50 g afgesmaakte, opgeklopte zure room.

Bereiding

1. Snijd voor de aardappelgalet dunne plakjes aardappel die je rond uitsteekt en dakpansgewijs in een cirkel plaatst op wat bakpapier.

2. Leg hierop een tweede laag bakpapier en bak in arachideolie onder druk van een tweede pan (of kookpotje).

3. Laat afkoelen op keukenpapier wanneer het gaar is. Kruid met zout.

4. Snijd vervolgens de ossenhaas in fijne blokjes met een scherp mes.

5. Doe het vlees in een mengkom en smaak af met peper en zout, kappers, peterselie, sjalot, worcestersaus en mayonaise.

6. Vul de foodringen af en strijk glad.

7. Strijk een beetje zure room glad boven op het vlees en leg er vervolgens de kaviaar op.

8. Leg de aarappelgalet onder op het bord en dresseer de gevulde foodring hierop zorgvuldig.

9. Verwijder de ring net voor het opdienen. Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content