Koninginnenhapje, witloof met ham en kaas, garnaalkroketten, stoofvlees-friet, een lekkere stoemp. Niets zo lekker op een koude winterdag dan een klassieker uit grootmoeders keuken. 15 aanraders, telkens met authentieke bereiding, om van te smullen.
‘Niemand maakt dat beter klaar dan oma.’ Het is een zin die regelmatig terugkeert in menig huiskamer wanneer klassiekers uit de Belgische keuken op tafel verschijnen. Met deze selectie keren we terug naar de authentieke bereidingen van geliefde schotels.
Een perfecte timing, nu de dagen wat kouder worden. Er is voor elk wat wils.

Het recept: Tomatensoep met balletjes

Het recept: Garnaalkroketten

Het recept: Frikadellen in tomatensaus

Het recept: Tong in madeirasaus

Het recept: Rosbief met groentenkrans en kroketten

Het recept: Wortelstoemp met worst

Het recept: Konijn met pruimen

Het recept: Koninginnehapje

Het recept: Gentse waterzooi

Het recept: Hutsepot

Het recept: Vogelnestjes met tomatensaus

Het recept: Bloedworst met rode kool

Het recept: Witloof met kaas en ham

Het recept: Vlaamse stoverij met frieten

Het recept: Chocolademousse
SMAKELIJK! p>
In een volgende aflevering komen we terug met een nieuwe lading authentieke bereidingen van klassiekers om van te smullen. p>
(DB)