Balletjes in tomatensaus

© Getty

Deze balletjes in tomatensaus zijn niet alleen voor de kinderen een festijn…

Voor 4 personen:
  • 600 g gemengd gehakt (varken-rund)
  • 1 eierdooier
  • 5 el paneermeel
  • peper en zout
  • boter
  • 3 stengels bleekselder
  • 6 dl passata
  • verse frieten
  • verse mayonaise (optie)
Bereiding
  1. Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en rol er ballen van ongeveer 5 cm diameter van. Smelt boter in een pan en bak er de balletjes in gaar. Ze mogen boven- en onderaan licht gekorst zijn.
  2. Snijd de selder in stukjes van 1 cm en stoof deze beetgaar in boter.
  3. Warm de tomatensaus op en doe er de selderij bij. Controleer de kruiding en doe de balletjes in de tomatensaus. Serveer met verse frieten en eventueel mayonaise.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content