Meer dan kimchi: 10 Koreaanse restaurants die trouw blijven aan hun roots

Bap & Dak
Bap & Dak © GF

Geen keuken die de laatste jaren zo aan populariteit won als de Koreaanse. Op welke plekken behoudt ze haar authentieke karakter zonder te plooien voor onze westerse smaakpapillen?

—Vlaanderen

Picniq

In dit hedendaagse Koreaanse restaurant in hartje Antwerpen worden klassieke recepten herwerkt tot elegante bordjes, zonder de essentie van thuiskeuken en streetfood te verliezen. Je eet er kleine, strak gepresenteerde gerechten die barsten van umami: van boekweitnoedels met gepekelde komkommer, shiitake en gemarineerde tomaat tot horsmakreel met peer, grapefruit en kimchi. Alles is kraakvers, uitgebalanceerd en zorgvuldig opgebouwd. Ook in je glas kun je ontdekkingen doen zoals kombucha uit Brussel of Koreaanse iced boricha van geroosterde gerst. Afsluiten deden wij met ijs van kliswortel met appel en shiso – een dessert dat net als de rest van de ervaring puur en onvergetelijk was.

Volkstraat 38, 2000 Antwerpen. picniq.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Op zoek naar nog meer inspiratie? In onze nieuwe restaurantgids bundelen we de 100 beste restaurants van het moment. Ontdek ze hier allemaal.

Table D’Ho

Bij Table D’Ho draait alles om authentieke Koreaanse smaken. Wat begon als een foodtruck groeide uit tot een instituut waar klassieke gerechten uit de Koreaanse thuiskeuken worden geserveerd met respect voor traditie. Bibimbap komt hier in dampende stenen potten, met krokante rijst op de bodem en seizoensgroenten erbovenop. Ook de dumplingsoep, vegetarische kimbap of huisgemaakte kimchi zijn eenvoudig, uitgebalanceerd en zonder franjes. Alles wordt bereid in de open keuken, zodat de geur van bouillon en gefermenteerde groenten zich verspreidt in de zaal. Je drinkt er boricha, een geroosterde granenthee die in Korea bij elke maaltijd op tafel staat. Table D’Ho is een vaste waarde voor wie houdt van authentiek, zorgzaam bereid Koreaans comfortfood.

Gitschotellei 188, 2140 Borgerhout. tabledho.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hey Joo

Aan de rand van het Patershol in Gent openden Vickey Gurung en Seongeun ‘Michelle’ Joo hun Koreaanse restaurant. In het huiselijke interieur met zicht op de open keuken serveert het duo comfortfood dat tegelijk fris en krachtig smaakt: knapperige Korean fried chicken, huisgemaakte kimchi en gimbap. De kaart bulkt van de vegan en halal opties. En wie dorst heeft: de cocktails en mocktails zijn even creatief als hun namen, met hier en daar een knipoog naar Koreaanse cultklassiekers.

Oudburg 18, 9000 Gent. heyjoo.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Oh My Kimchi!

Koreaanse barbecue eet je best zoals het hoort: rond een gloeiend rooster op tafel, waarop ieder zijn eigen lapjes vlees grilt, rijst in slablaadjes rolt en schaaltjes deelt. Bij Oh My Kimchi! – verstopt in het voormalige Dry Tonghen-instituut – zit je daarvoor goed. Hier worden kruidige beef bulgogi en andere barbecuespecialiteiten geserveerd, met een tafel vol bijgerechten: kimchi, dips, groenten en rijst.

Busleidengang 6D, 3000 Leuven. ohmykimchi.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Seoul ClubHouse

Op de Antwerpse Groenplaats brengt Seoul Club House de Koreaanse eetcultuur samen met een tikje entertainment. Op het menu: krokante Korean fried chicken in variaties van zoet tot pittig, royale porties tteokbokki met kip, tofoe of zeevruchten, en cocktails met Koreaanse smaakmakers. Na het eten kun je hier blijven plakken voor karaoke, pool of een drankje.

Groenplaats 34, 2000 Antwerpen. seoulclubhouse.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

—Brussels Gewest

Jayu

Eén toog. Twaalf plaatsen. Twaalf gangen. In exact twee uur tijd. Bij Jayu draait alles om precisie, als in een strak geregisseerd theaterstuk. Voor 130 euro krijg je een totaalervaring die mijlenver afstaat van de gefrituurde kip en streetfood waarmee de Koreaanse eetcultuur vaak wordt geassocieerd. Alles klopt: het ritme, de uitgepuurde ruimte, de lichtinval, het contact met de chef. Geen verrassing als je weet dat San Degeimbre achter het concept zit. ‘We breken met de clichés, maar blijven trouw aan onze roots’, klinkt het bij Jayu. Een hedendaagse vertaling van een culinaire cultuur, ergens tussen fine dining en een ritueel in.

Vlaamsesteenweg 19, 1000 Brussel. jayubxl.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Maru

Bij Maru zwaait Kyoung Her, alias Kyky, de plak. Een vrouw die weet wat ze wil met een scherp oog voor detail, onder wier leiding deze plek uitgroeide tot een pionier van de hedendaagse Koreaanse keuken in Brussel. Een centrale toog, een levendige sfeer: Maru zit qua vorm en energie strak in het pak. Je deelt er klassiekers met een twist: sissende bibimbap, knapperige pajeon met zeevruchten, gemarineerde bulgogi of verslavend goeie gefrituurde kip. Fermentatie speelt een hoofdrol, net als de natuurwijnen, met flessen van onder andere Domaine La Bohème (Patrick Bouju). Een adres dat is uitgegroeid tot een vaste waarde in Brussel.

Waterloosesteenweg 510, 1050 Elsene. Instagram: @marubru

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bap & Dak

Bij Bap & Dak geen lange menu’s of theatrale borden, maar rechttoe, rechtaan Koreaans comfortfood. Denk: kimchi-bokkeumbap (gebakken rijst met kimchi en spek, afgewerkt met een eitje), japchae (glasnoedels met groenten en naar keuze rund, kip, varkensvlees of tofoe), of de onweerstaanbare yangnyeom tongdak — krokant gebakken kip met rijst, kimchi en ingelegde radijs, in een saus naar keuze: sweet & spicy of soy honey glaze. Het interieur is eenvoudig maar warm — veel hout, wat ruw beton – met een duidelijke focus op snelheid en efficiëntie. Bap & Dak serveert wat het belooft: toegankelijke K-food, zonder poeha, maar met karakter.

Lesbroussartstraat 55, 1050 Elsene. bapanddak.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Anju

Het concept van Anju is bedacht door San Degeimbre, intussen zowat de peetvader van de Koreaanse keuken in Brussel, en wordt uitgevoerd door Victor des Roseaux. De kaart haalt inspiratie uit de klassiekers, maar geeft er een precieze, eigentijdse draai aan: gepocheerde oesters met kimchi, samgyetang met ginseng, vegetarische dumplings in een geurige bouillon of langzaam gegaarde eendenborst met een sojalak. De deelgerechten worden afgewerkt met verse kruiden uit de tuin van L’Air du Temps en huisgemaakte sauzen. Daarbij komen shisoblaadjes, rijst en gefermenteerde groenten op tafel, waarmee je zelf je ideale hapjes kunt samenstellen. Een menu dat coherent en volledig aanvoelt, en dat trouw blijft aan de Koreaanse smaak.

Bronstraat 73, 1060 Sint-Gillis. anju.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Iyagi De piepkleine Koreaanse afhaalzaak, oorspronkelijk opgezet door Se Min Yang en Igor Allard, wordt vandaag gerund door Gil Han en Haejin Satya. De kaart beperkt zich tot vijf huisgemaakte gerechten die dicht bij de traditie blijven: jeyuk-bokkeum (pittig gebakken varkensvlees met spinazie in sesamolie), bulgogi, bossam, japchae en natuurlijk: kimchi. Wat opvalt is de helderheid van de smaken, de zorg voor textuur en de technische precisie. Alles voelt huiselijk en eerlijk aan – comfortfood met karakter. In het weekend komt er Koreaanse fried chicken bij, voor wie het aanbod net iets ruimer wil.

Lang-Levenstraat 40, 1050 Brussel. iyagitiger.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise