Review | Culinair

Hotel-restaurant Mea in Antwerpen getest: ‘De rundertartaar benadert de perfectie’

aanrader
aanrader

Restaurant - Mea

Waar - Plantin en Moretuslei 138 2018 ANTWERPEN

Type keuken - ‘Eigentijdse oost-mediterrane keuken’, zo omschrijft chef Omri McNabb -die zijn pluimen verdiende bij The Palomar in Londen – zijn menu. 

Sfeer & geluid - Zowel het restaurant, de lobby en de toiletten zijn bijzonder kleurrijk vormgegeven. De iets te luide soundtrack hoort daar waarschijnlijk bij.

Rekening - Een prima maaltijd voor twee met hartelijke bediening kostte € 222,50.

Website - meaantwerp.com/

Het is in dit vak niet altijd even makkelijk om je culinaire radar niet te laten vertroebelen door pr, sociale media en collega’s allerhande. Uiteraard vissen we allemaal in dezelfde kleine vijver, maar daarom moeten niet altijd dezelfde vissen bovengehaald worden. Zo is het goed om af en toe een minder voor de hand liggend adres te bezoeken. Neem nu Mea, het restaurant van het recent geopende Via Hotel in Antwerpen. Zo’n zaak gaat soms makkelijk op in het brede aanbod van nieuwe zaken, dankzij mond-aan-mondreclame is dat nu niet het geval.

Het voordeel van dineren in een hotel is dat de hospitality er vaak hoog in het vaandel wordt gedragen. We worden hartelijk, correct en ontspannen ontvangen, welkomstaperitief incluis. Het alcoholvrije brouwsel, met onder meer jasmijn en basilicum, bevalt. Jammer genoeg gaat er bij mij een flinke scheut raki bij die het subtiele drankje overklast.

Toch maar een extra rondje aperitieven dan, met een gelijkaardige analyse. De mocktail met grapefruit en amaro is fris en lekker, de espresso martini met tahini kleverig en zoet. Gelukkig zijn de hapjes wel correct: vers pitabrood met labneh en een pittige dip op basis van viskuit en grijze garnalen.

Met de voorgerechten stijgt het niveau nog een trapje. De burrata met gerookte tomatensaus is degelijk zonder meer, de handgesneden rundertartaar met ajo blanco benadert perfectie: elegant gepresenteerd, origineel gecombineerd en vooral mooi op smaak gebracht met voldoende aciditeit. Die nauwkeurigheid vinden we ook in onze hoofdgerechten terug. Mijn gezelschap is onder de indruk van de klassieke bereiding van zeebaars en beurre blanc, terwijl er aan mijn kant van de tafel enkel lof klinkt over de lamskotelet met bonenpuree.

Het ligt niet in onze aard om uit eten te gaan op hotel, zeker niet in eigen land. Maar bij deze is bewezen dat die misvatting dringend mag verdwijnen

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise