Review | Culinair

Hoogvlieger op de 28ste verdieping: onze recensent bezocht Haut in de Oostende

positieve belevenis
© Kris Vlegels
positieve belevenis

Restaurant - Haut

Waar - Leopold III-laan 2/28.01, 8400 Oostende

Type keuken - Klassieke fine dining met de blik naar de Noordzee gericht.

Sfeer & geluid - Luxueuze eetzaal met spectulair zicht op de kust en haar hinterland.

Rekening - 282 euro voor een lunch à la carte voor 2 personen.

Website - hautrestaurant.be/

Haut is de nieuwste trekpleister voor fans van het verfijndere bord. Op de 28ste verdieping in de Sky Tower in Oostende staat een brigade chefs te koken onder leiding van Dimitri Proost. Wie hem al langer volgt weet dat hij vroeger zijn fascinatie voor Japan losliet in het intieme Dim Dining in Antwerpen, onder de vleugels van zijn mentor Johan Segers. Intussen kiest hij voor een klassieke Frans-Belgische keuken op duizelingwekkende hoogte.

Als we de lift uit komen, worden we ontvangen in een duistere kamer. Met een druk op de knop glijdt de deur open en stroomt het licht binnen: het zicht over de badstad en de kustlijn is spectaculair. In de elegante zaal kun je als lunch voor het zesgangenmenu gaan of à la carte eten. Luxe primeert met ingrediënten als kaviaar, wagyu-vlees, langoustine en tarbot. Ook wie à la carte eet, krijgt hier een reeksje prima amuses.

Als voorgerecht proeven we de krab, die subtiel gekruid is en leuk combineert met frisse kumquat. Aan de overkant verschijnt rauwe garnaal met meloenbolletjes en een mousse van feta. Hoewel goed op smaak, is dit gerecht een tikje te doordacht en overdadig gedresseerd.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Na een lange wachttijd (waarin een trio aan broodsoorten én evenveel boters onze honger stilt) komt een stukje bijvangst – vandaag tongschar – met een saus van cantharellen en een groene asperge op tafel. Een lekker bruingebakken stukje vis, dat iets te lang in de pan lag en daardoor zijn sappigheid is verloren. Aan de overkant is er een indrukwekkend stuk tarbot te zien waar een heerlijke en verrassende saus van viseitjes en rundertong bij komt: rijkelijk en heerlijk.

Wegens de hoge temperaturen in de eetzaal laten we het dessert aan ons voorbijgaan en kiezen we voor de frisse zeelucht op de begane grond. Haut is een hoogstaand adres voor wie houdt van uitgebreid tafelen en perfecte service (de oudere heer die ons bediende stal ons hart met zijn ouderwetse kunde van het metier). Het menu kent elegante hoogvliegers maar de chef mag in zijn zoektocht naar excellentie de basis niet uit het oog verliezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content