Gentse gastronomie: 7 restaurants waar je blij buitenstapt
Tripje naar Gent gepland? Dan is het wel zo leuk als je ’s avonds in een goed restaurant belandt. In deze 7 plekken gingen onze recensenten en journalisten alvast voorproeven.
1. Raaf Gent
Raaf is het restaurant van chefs Aram Schuyesmans en Michel Neerinckx, die elkaar leerden kennen in de keuken van Publiek. Op de vroegere locatie van Het Gouden Hoofd in Gent eet je een vijfgangenmenu, dat je kan uitbreiden tot zeven gangen. Er wordt vindingrijk, innovatief gekookt en de wijnkaart is een speeltuin voor wie van wijnen houdt die vrij rondfladderen door de afwezigheid van chemische toevoegingen. Je proeft animale, rokerige en oxidatieve smaakjes in het glas en dat gaat wonderwel samen met de pure, frisse gerechten op het bord.
Lees hier de volledige review van Raaf Gent
2. Flynns
Wie vindt dat wiebelende tafels, guirlandes als verlichting en een mobiel elektrisch vuurtje niet bij een restaurantervaring horen, kan beter niet bij Flynn’s binnenstappen. Kun je de charme van een provisoir ingerichte garage appreciëren en word je enthousiast van het ontdekken van verborgen parels, dan ben je hier wel aan het juiste adres. Flynn’s is het project van Arion Flynn, een Gentse chef met Ierse roots die in Ledeberg een simpele maar verfijnde keuken serveert. De chef plukt driemaal per week op een bioboerderij en maakt met deze oogst een beperkt menu: je kiest bij elke gang uit twee opties. De porties zijn compact, we worden daarom geadviseerd om voor drie gangen te gaan. En daar krijgen we geen spijt van. Bij het dessert zijn we intussen helemaal fan geworden van deze ongedwongen plek die oogt als een opgesmukt kraakpand, maar waar de service en het eten fantastisch zijn. Flynn’s is eerlijk en oprecht en dat is een verademing.
Lees hier de review van Flynns in Gent.
3. Chubby Cheeks
Het kan best intimiderend zijn om in een wijnbar uit een lange lijst flessen een smakelijke keuze te maken. Niet in Chubby Cheeks, de wijnbar van chef Younes Hammouche en gastvrouw Kim Vanseveren. Een compacte wijnkaart per glas zorgt voor weinig keuzestress en elke wijn mag op voorhand geproefd worden. De menukaart is verrassend en afwisselend, zonder dat de klassieke bereidingen links gelaten worden. Het tempo van de keuken ligt hoog, wat past bij het energieke karakter van deze gastrobar. Minpuntje is het rumoer: er zitten veel mensen in een kleine ruimte en als je wat enthousiaste roepers hebt, moet je meedoen om je verstaanbaar te maken. Niet de plek voor een intiem diner, wel om meegesleept te worden in een dynamische energie.
Lees hier de volledig review van Chubby Cheeks
4. Steamy Windows
Steamy Windows is gespecialiseerd in dumplings – niet alleen de Kantonese, maar ook uit Korea en Vietnam – met originele toppings. Naast dumplings bestel je er ook gestoomde buns, side dishes als bimi of paksoi of iets van de suggesties.
5. Door 73
Bar-restaurant Door 73 is toegankelijk via een mooie, oude bakkerijwinkel. De naam ‘Merlijn’ in de tegelvloer, de vitrine en broodkast zijn elementen die herinneren aan vervlogen tijden. Het winkelgedeelte is ingericht als bar, waar je welkom bent voor een glas wijn. In het achterhuis vind je een ruime eetzaal met veertig zitplaatsen rond een open keuken. De inrichting is eenvoudig en pretentieloos. Het daglicht stroomt gul naar binnen via een grote dakkoepel. Het restaurant is een project van kok Marcelo Ballardin uit Oak en zakenpartner Dominik D’Hooge. Door 73 werd gecreeerd voor Eric Ivanides, de kok die vier jaar lang de rechterhand was van Marcelo in Oak en daarvoor twee jaar met hem in de keuken van Pure C werkte. Het concept draait rond het delen van gerechten en bijgerechten, die op schalen of in pannetjes op tafel komen.
6. Golden Gai
Dé plek voor een snelle kom hartverwarmende ramen. De noedels voor deze traditionele noedelsoep worden op ambachtelijke Japanse wijze gedraaid. Alles met lokale producten en huisgemaakte curry’s. Simpel, maar bijtengewoon smakelijk.
7. Taco Santo
Deze Gentse taqueria wordt uitgebaat door mescal- en tequilafanaat Andrés Villagómez. Als je honger krijgt, grijp je naar de taco’s of gerechtjes om te delen. Zowat de helft van het menu is vegetarisch.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier