Eten in stijl: drie wereldse smaakmakers in onze hoofdstad
In het nieuwe boek Brussels’ Kitchen tipt schrijfster Chloé Roose tal van beloftevolle zaakjes in onze hoofdstad.
1. El Mexicanito
Volgens de gids het meest authentieke Mexicaanse restaurant in Brussel, uitgebaat door twee echte Mexicanen. Worden onder meer getipt: de traditionele ceviche van garnalen met ui, tomaat en limoen en hun huisgemaakte maistortilla’s.
Sint-Bonifaasstraat 29, Elsene, elmexicanitobxl.com
2. Komo Bowl
De poké bowl kwam overgewaaid vanuit Hawaï en is ook hier aan een flinke opmars bezig. In dit Brusselse zaakje werd de Hawaïaanse essentie van het gerecht behouden: warme rijst, gemarineerde vis, avocado, edamame en exotisch fruit.
Defacqzstraat 36, Elsene, komobowl.be
3. Liu Lin
Net aan het einde van de Zavel ontdek je het nieuwe lunchadres Liu Lin, uitgebaat door twee zussen. Je kunt er terecht voor een portie Taiwanees vegan streetfood. Op het menu: alternatieven voor garnaaltempura, calamares en crunchy chicken. Verwarrend, al mis je vlees noch vis, zo klinkt het.
Hoogstraat 20, Brussel, facebook.com/liulin.be brusselskitchen.com
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier