Chef en Instagramfenomeen Paul Delrez strijkt drie weken lang neer in hotel The Standard voor een culinaire take-over

Chef Paul Delrez
© GF
Redactie Knack Weekend

Gedurende een drie weken lange pop-up zal de Brusselse chef Paul Delrez zijn stempel op het restaurant van hotel The Standard drukken. Met het menu dat hij voor de gelegenheid samenstelde, wil hij vooral ‘mensen samenbrengen en hen een warm gevoel bezorgen.’

Wie de Belgische chef Paul Delrez wil zien koken, is de laatste jaren vooral aangewezen op het kleine scherm. Met zijn natuurlijke flair en dynamisch gemonteerde reels toont hij zijn volgers in topsnelheid hoe ze gerechten als parelhoen met archiducsaus of linguine met canterellen kunnen klaarmaken. Een kookstijl die hij zelf “hot regressive cuisine” doopte, niet toevallig ook de titel van het kookboek dat hij recent uitbracht.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wie echter niet enkel wil kijken naar Delrez’ gerechten, maar er ook van wil proeven, moet een tafel bemachtigen bij een van zijn pop-ups, take-overs of private dinners – van Ibiza tot Montréal – waar hij als gastchef in de potten roert.

Deze keer aan de beurt: zijn thuisstad Brussel, waar hij ooit nog de artiestenkeuken van de Ancienne Belgique bemande. Van 14 november tot 7 december neemt de 35-jarige chef en culinair consulent restaurant Double Standard over, gelegen op het gelijkvloers van hotel The Standard Brussels in het noorden van de stad, voor een menu dat opgebouwd is rond smaak en balans. ‘Maar vooral rond eerlijkheid en generositeit. Het moeten karaktervolle gerechten worden om te delen’, aldus de chef.

Voor wie alvast een voorproefje wil: denk aan bitterballen van kalfsvlees en beenmerg, een sandwich met gesmoorde runderwangen of gebrande prei in vinaigrette.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fans kunnen het menu van Paul Delrez à la carte proeven tijdens de lunch of het diner. Reserveren kan via deze link.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise