Review | Culinair

Aan tafel bij café Service in Antwerpen: ‘Het enige nadeel aan deze plek is dat je jezelf hier erg kunt laten gaan’

de omweg waard
de omweg waard

Restaurant - Café Service

Waar - Stanleystraat 1, 2018 Antwerpen

Type keuken - Een interpretatie van een bistro waar je kunt snacken, gerechten delen of uitgebreid tafelen.

Sfeer & geluid - De sfeer van een bruine kroeg met een rustige gezelligheid.

Rekening - Snacks vanaf 5 euro, kleine gerechten vanaf 12,50 euro, hoofdgerechten vanaf 18 euro. Een late avond met twee bedroeg 197,30 euro.

Website - www.cafe-service.be/

In de horeca wordt makkelijk gegooid met superlatieven. Een chef is dan een monument, een bereiding een signatuurgerecht, een zaak een instituut. Het is die laatste term die eind vorig jaar in de buurt van Berchem Station vaak over de tongen ging. Toen sloten de deuren van café Stanny definitief. Dat was een bruine kroeg waar pintjes en maaltijden voor democratische prijzen over de toog gingen. Je moest er dus niet aan denken om op die locatie een nieuwe tent uit de grond te stampen, de vergelijking zou moordend zijn. Toch durfde een groep jongelingen het aan en ze doopten de nieuwe plek Café Service.

Boterzacht gegaard vlees, krachtige jus en verdomd lekkere frieten.

Het interieur werd behouden maar opgefrist, wat geen kwaad kon. Ook de menukaart kreeg een update. De beperkte volkskeuken van weleer maakte plaats voor borrelhapjes, kleine en grote gerechten en een drankkaart met in alle categorieën een tof aanbod. Daar zit een van de eigenaars, Daan Gooiker, voor iets tussen. Bij onder meer Osaka en Café Commercial wist hij al vaker het juiste glas aan te bevelen, en ook hier scoort hij bij ons met een subtiele, droge vermout van Vergano als aperitief.

De keuken volgt met dezelfde kwaliteit. Huisgemaakte rillette, zoete en sappige gekookte ham en zeker de brandadekroketjes met mayonaise van garnaal zijn een prima start. De voorgerechten – mijn gezelschap en ik delen alles – zorgen voor een keurig vervolg. Met kraakverse erwtjes met nduja en ansjovis en gebrande asperges met salie en pecannoten tonen chefs Lauren Vergeyle en Robin Gielens wat ze in hun mars hebben. De Duitse blend van chardonnay en sauvignon met 10,5 % alcohol is de ideale sidekick.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De varkenswangen met groene boontjes en verse frietjes zijn klassieker, maar van teleurstelling is geen sprake: beetgare boontjes en ui, boterzacht gegaard vlees, krachtige jus en verdomd lekkere frieten. Het enige nadeel aan deze plek is dat je jezelf hier erg kunt laten gaan: een snelle hap aan de toog wordt zo heel makkelijk een uitgebreide avond met dat glas en bordje te veel. Dit instituut is in goede handen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content