Geen plek waar je je zelfbewuster voelt dan het fitnesscentrum. Strakke leggings, onflatteuze sportbh's en een make-up loos gezicht. Thans: dat is onze sportoutfit, maar wanneer we rondkijken zien we nog steeds heel wat meisjes die daar anders over denken. Foundation, mascara en eergisteren spotten we zelfs nude lipstick tijdens de stretching. Hebben we dan altijd té goed naar onze moeders geluisterd die ons wijsmaakten dat make-up voor puistjes zorgt? Is de nieuwe generatie cosmetica zodanig geavanceerd dat we zelfs tijdens het zweten en puffen geen last zullen krijgen?

Allerminst, zo schrijft Vogue, die met exact deze vragen naar dermatologe Debbie Thomas trok.

Je huid moet ademen, zeker wanneer de poriën uitzetten. Wie haar gezicht dichtsmeert vergroot de kansen op zwarte puntjes, puistjes en zelfs onderhuidse ontstekingen.

"Wanneer we het warm krijgen door bijvoorbeeld een fysieke inspanning gebeuren er allerlei dingen met onze huid", aldus Thomas. "Allereerst zal je gaan zweten, daarna zullen je poriën groter worden. Geen goed idee om daar foundation of zo over te smeren." Natuurlijk bestaat er speciale make-up voor dansers die niet zal uitlopen of vlekkerig worden, maar eigenlijk is eruit zien als een vingerverfschilderij na een spinningclass niet het ergste dat er kan gebeuren.

"Je huid moet ademen, zeker wanneer de poriën uitzetten. Wie haar gezicht dichtsmeert vergroot de kansen op zwarte puntjes, puistjes en zelfs onderhuidse ontstekingen. Zelfs meisjes met een hele goede huid die bijna nooit last hebben van pukkels kunnen toch verstopte poriën krijgen, waardoor de huid er in het algemeen minder fris en gezond zal uitzien." Let op: ook zware dagcrèmes kunnen tijdens het sporten de huid belemmeren, zegt Thomas.

Dit is de ideale manier om je huid voor te bereiden op een work-out:

Reinig je huid eerst grondig en breng daarna een snelabsorberend serum aan, aangepast aan je huidtype. Dat serum zal hydrateren waar nodig en biedt antioxidanten om te strijden tegen de vrije radicalen die we aanmaken tijdens het sporten. Een dagcrème is niet nodig.

Na het sporten reinig je je gezicht nog eens, maar dan zachtjes om de huid niet te strippen van haar natuurlijke olieën (een vervelend neveneffect van te vaak cleansen), en breng daarna je gewone crèmes en serums aan.

Geen plek waar je je zelfbewuster voelt dan het fitnesscentrum. Strakke leggings, onflatteuze sportbh's en een make-up loos gezicht. Thans: dat is onze sportoutfit, maar wanneer we rondkijken zien we nog steeds heel wat meisjes die daar anders over denken. Foundation, mascara en eergisteren spotten we zelfs nude lipstick tijdens de stretching. Hebben we dan altijd té goed naar onze moeders geluisterd die ons wijsmaakten dat make-up voor puistjes zorgt? Is de nieuwe generatie cosmetica zodanig geavanceerd dat we zelfs tijdens het zweten en puffen geen last zullen krijgen? Allerminst, zo schrijft Vogue, die met exact deze vragen naar dermatologe Debbie Thomas trok. "Wanneer we het warm krijgen door bijvoorbeeld een fysieke inspanning gebeuren er allerlei dingen met onze huid", aldus Thomas. "Allereerst zal je gaan zweten, daarna zullen je poriën groter worden. Geen goed idee om daar foundation of zo over te smeren." Natuurlijk bestaat er speciale make-up voor dansers die niet zal uitlopen of vlekkerig worden, maar eigenlijk is eruit zien als een vingerverfschilderij na een spinningclass niet het ergste dat er kan gebeuren."Je huid moet ademen, zeker wanneer de poriën uitzetten. Wie haar gezicht dichtsmeert vergroot de kansen op zwarte puntjes, puistjes en zelfs onderhuidse ontstekingen. Zelfs meisjes met een hele goede huid die bijna nooit last hebben van pukkels kunnen toch verstopte poriën krijgen, waardoor de huid er in het algemeen minder fris en gezond zal uitzien." Let op: ook zware dagcrèmes kunnen tijdens het sporten de huid belemmeren, zegt Thomas.Reinig je huid eerst grondig en breng daarna een snelabsorberend serum aan, aangepast aan je huidtype. Dat serum zal hydrateren waar nodig en biedt antioxidanten om te strijden tegen de vrije radicalen die we aanmaken tijdens het sporten. Een dagcrème is niet nodig.Na het sporten reinig je je gezicht nog eens, maar dan zachtjes om de huid niet te strippen van haar natuurlijke olieën (een vervelend neveneffect van te vaak cleansen), en breng daarna je gewone crèmes en serums aan.