Een journaliste van Science of Us vroeg dokter Diane Madfes hoe belangrijk al dat smeren nu werkelijk was en hoe haar huid eruit zou zien over tien jaar als ze niet elke dag zonnecrème zou smeren. Het antwoord: "Heel anders."

Blootstelling aan de zon doet vrije radicalen ontstaan: chemische stoffen die het membraan van de huidcellen en hun DNA aanvallen. Het gevolg? Meer fijne rimpels en een dunnere huid, waardoor bloedvaten zichtbaarder worden.

Bewijs

Wie iedere dag zonnecrème smeert, zal voor die inspanning beloond worden met minder bruine vlekken, rimpels en andere beschadiging door de zon. Bovendien wordt ook je risico op huidkanker kleiner. En als je deze Madfes niet gelooft, moet je volgens haar je achterwerk maar eens aan een onderzoek onderwerpen: "Huid die altijd afgedekt wordt door kleding is ongevlekt, zachter, strakker en elastischer."

Haar tip? "Zet de bus zonnecrème naast je tandpasta en neem het zonnecrème smeren op in je ochtendroutine." Onze tip? Negeer het eerste deel van Madfes' tip als je zonnecrème en tanspasta op elkaar lijken, of je zou met je onfrisse ochtendkop nog voor vervelende verrassingen kunnen komen staan.

Een journaliste van Science of Us vroeg dokter Diane Madfes hoe belangrijk al dat smeren nu werkelijk was en hoe haar huid eruit zou zien over tien jaar als ze niet elke dag zonnecrème zou smeren. Het antwoord: "Heel anders."Blootstelling aan de zon doet vrije radicalen ontstaan: chemische stoffen die het membraan van de huidcellen en hun DNA aanvallen. Het gevolg? Meer fijne rimpels en een dunnere huid, waardoor bloedvaten zichtbaarder worden.Wie iedere dag zonnecrème smeert, zal voor die inspanning beloond worden met minder bruine vlekken, rimpels en andere beschadiging door de zon. Bovendien wordt ook je risico op huidkanker kleiner. En als je deze Madfes niet gelooft, moet je volgens haar je achterwerk maar eens aan een onderzoek onderwerpen: "Huid die altijd afgedekt wordt door kleding is ongevlekt, zachter, strakker en elastischer."Haar tip? "Zet de bus zonnecrème naast je tandpasta en neem het zonnecrème smeren op in je ochtendroutine." Onze tip? Negeer het eerste deel van Madfes' tip als je zonnecrème en tanspasta op elkaar lijken, of je zou met je onfrisse ochtendkop nog voor vervelende verrassingen kunnen komen staan.