Culinair Culinair Laurence De Smet wint als eerste vrouw ooit de titel 'Eerste Kok van België' Laurence De Smet schrijft culinaire geschiedenis in ons land. Ze is de eerste vrouw ooit die de wedstrijd 'Eerste Kok van België' gewonnen heeft. De 24-jarige chef werkt als souschef bij het tweesterrenrestaurant Hof Van Cleve in Kruisem.
Culinair Culinair Lize Willems verkozen tot Lady Chef of the Year 2024 Dat we topchefs hebben in ons kleine land staat vast, maar het aantal vrouwelijke chefs die bekend zijn bij het grote publiek blijft eerder beperkt. Daarom zet Lady Chef of the year elk jaar talentvolle vrouwen in de kijker: dit jaar ging de eer naar Lize Willems (30), chef van restaurant Ma Marraine in Tongeren.
Culinair Culinair Michelin 2024: ontdek hier alle sterrenrestaurants van België Gastronomen kunnen weer hun hart ophalen: in zijn nieuwe gids maakte Michelin bekend welke Belgische restaurants volgens zijn inspecteurs tot de absolute culinaire top behoren. Ontdek hier welke chefs de (rijzende) sterren zijn van de Belgische gastronomie.
Culinair Culinair Goud in de mond: in deze 3 hotels kun je ontbijten bij een sterrenchef Steeds vaker lijken hotels sterrenchefs in te schakelen om zich over het ontbijtmenu te buigen. Drie nieuwe adressen waar je met plezier je wekker voor zet. Dovetale, Londen Deze zomer opende 1 Hotels in de Londense wijk Mayfair (vlak bij Hyde Park) zijn eerste duurzame designhotel op Europese bodem. Kopenhagen, Parijs en Kreta moeten weldra …
Culinair Culinair Peter Goossens is chef van la Rigue: 'Ik ben nog te jong om elke dag in mijn zetel te zitten' Wie van ’s ochtends tot ’s avonds culinair in de watten gelegd wil worden door Peter Goossens rept zich naar hotel La Réserve, waar hij aan het roer staat in het restaurant La Rigue. We gingen bij hem peilen wat we mogen verwachten.
Culinair Culinair Peter Goossens stopt eind 2023 bij Hof van Cleve en geeft de fakkel door aan keukenchef Floris Van Der Veken Na 37 jaar zullen Lieve en Peter Goossens eind 2023 de deur van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem als gastvrouw en chef-eigenaar definitief achter zich dichttrekken. 'We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven', aldus Peter Goossens die zoals bekend in Hotel La Réserve in Knokke een nieuw restaurant opent.